Corona Virus

 

 

COVID-19

 

Wat betreft HOVON:

Het HOVON Data Center (HDC) en dus ook de HOVON Safety desk blijft onveranderd operationeel om de veiligheid van de patiënten in een HOVON studie te waarborgen.

De levering van studiemedicatie wordt nauwlettend opgevolgd en indien nodig zal tijdig hierover bericht worden.

Centrale lab faciliteiten zijn onveranderd operationeel. Vooralsnog is het mogelijk om patiënten in de HOVON studies te includeren.

 

Wat betreft deelnemende site:

Indien jullie nav COVID-19 situatie de inclusie voor een studie tijdelijk stopzetten graag het HDC per email hierover informeren (mail naar hdc@erasmusmc.nl).

Verder, indien er per protocol bepaalde studie visites/handelingen niet (kunnen) plaatsvinden nav COVID-19 situatie graag documenteren in de patiënten file.

 

Contact: 

Gegeven de situatie rondom Corona virus zijn het HOVON Centraal Bureau (HCB) en het HOVON Data Center (HDC) tijdelijk telefonisch niet bereikbaar.

Graag alle (urgente) vragen via email, deze zullen zsm door het team opgepakt en verwerkt worden. Indien terugbellen noodzakelijk is, graag dit aangeven in de email. Wij hopen op jullie begrip voor deze situatie.

Voor studie specifieke vragen kun je contact opnemen met de trial manager van de studie of via het algemene HDC email adres (hdc@erasmucmc.nl – voeg HOVON studie nr toe).

 

 

Met vriendelijke groet, Marleen Breems (HOVON General Director) en Bianca Backx (manager HDC)


SLUITEN
sluit venster

Gebruikersnaam en/of wachtwoord vergeten?

Vul hieronder uw e-mailadres in waarmee u bij HOVON geregistreerd bent, en klik op 'verstuur'. Uw inloggegevens worden dan direct naar dit adres gemaild.

e-mailadres

Terug naar het inlogscherm

 

Behandeladviezen in relatie met COVID-19 virusuitbraak 

 

In verband met de COVID-19 virusuitbraak heeft zowel het dagelijks bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Hematologie (NVvH) als ook HOVON een leidraad opgezet voor de behandeling van niet-COVID patiënten met hematologische ziekten. Tevens is een addendum opgesteld voor het gebruik van hematologische medicamenten bij patiënten opgenomen vanwege COVID-19 infectie.

 

Beide documenten zijn via deze link in te zien. Mochten er vragen of opmerkingen over bestaan, dan kunt u altijd contact opnemen met info@hematologienederland.nl

 

 

 


 

Behandeladviezen

 

 

HOVON heeft werkgroepen opgezet die bestaan uit experts op het gebied van Leukemie, Myeloma, CLL, Benigne Hematologie, Lymfomen, Stamceltransplantatie, Supportive Care en LLPC.

In deze werkgroepen worden de discussies gevoerd en ontwerpen gemaakt voor nieuwe studies. Ook worden er behandeladviezen gemaakt voor de behandeling van patienten buiten studieverband.

Onder tabblad behandeladvies vindt u de behandeladviezen voor de verschillende ziektebeelden.