sluit venster

Gebruikersnaam en/of wachtwoord vergeten?

Vul hieronder uw e-mailadres in waarmee u bij HOVON geregistreerd bent, en klik op 'verstuur'. Uw inloggegevens worden dan direct naar dit adres gemaild.

e-mailadres

Terug naar het inlogscherm

Zoek in de HOVON website

DocuSign


1. HOVON gebruikt DocuSign

2. Wat betekent dat voor u

3. Instructies gebruik DocuSign

4. Vragen

  


naar boven

 

1. HOVON gebruikt DocuSign


HOVON is recent over gestapt op het gebruik van DocuSign voor het (laten) ondertekenen van contracten. In de wereld van onderzoek is al veel digitaliseert. Zo vragen we alle ziekenhuizen om onderzoeksdata elektronisch in te vullen en accepteren we in veel gevallen documenten die ons digitaal worden toegestuurd. Echter, één van de zaken die we vanuit HOVON nog niet hadden gedigitaliseerd waren de documenten waarop handtekeningen moesten worden geplaatst. We werkten nog altijd met natte handtekeningen, een proces dat soms veel tijd in beslag kan nemen. Om dit proces te verbeteren en te versnellen is HOVON nu overgestapt op het gebruik van DocuSign.

 

 

 


naar boven

2. Wat betekent dat voor u?

 

HOVON zal zelf documenten ondertekenen met DocuSign. We zullen ook vragen of u DocuSign wilt gebruiken bij het ondertekenen van documenten. U heeft hiervoor geen eigen account nodig via DocuSign, wel krijgt u een uitnodiging per email vanuit dit systeem om documenten te ondertekenen.
We begrijpen dat niet alle organisaties het gebruik van digitale handtekeningen zullen accepteren. Daarom biedt DocuSign ook de mogelijkheid om het document uit te printen, te ondertekenen en weer te uploaden in het systeem.
Het kan zijn dat u wel als contactpersoon betrokken bent bij HOVON studies en het opzetten van contracten die ondertekend moeten worden, maar dat u niet tekenbevoegd bent. In die gevallen biedt DocuSign de optie om de documenten door te sturen naar degene die het document wel dient te tekenen. 
 
 

 


naar boven

3. Instructies gebruik DocuSign

 

We hebben voor alle bovenstaande opties instructies opgesteld die u kunt volgen zodra u een uitnodiging ontvangt voor het ondertekenen van een document via DocuSign. Deze instructies kunt u hieronder vinden:

 

Instructies docusign in Nederlands

Instructies docusign in Engels

 

  


naar boven

4. Vragen

 

Mocht u nog verdere vragen hebben, dan kunt u mailen met hovonbureau@vumc.nl als het contracten betreft. Of hdc@erasmusmc.nl als het operationele documenten betreft.