DocuSign

HOVON gebruikt DocuSign 

HOVON is overgestapt op het gebruik van DocuSign voor het ondertekenen van contracten. In de onderzoekswereld is al veel gedigitaliseerd. Zo vragen we alle ziekenhuizen om onderzoeksgegevens elektronisch in te voeren en in veel gevallen accepteren we documenten die digitaal naar ons worden gestuurd. Een van de dingen die we echter nog niet hadden gedigitaliseerd, waren de documenten waarop handtekeningen moesten worden geplaatst. We werkten nog met natte handtekeningen, een proces dat soms veel tijd in beslag kan nemen. Om dit proces te verbeteren en te versnellen is HOVON nu overgestapt op DocuSign.


Implications for collaborators and sites

HOVON zal zelf documenten ondertekenen met DocuSign. We zullen ook vragen of u DocuSign wilt gebruiken bij het ondertekenen van documenten. U heeft zelf geen DocuSign-account nodig, maar u ontvangt vanuit dit systeem wel een uitnodiging per e-mail om documenten te ondertekenen.

We begrijpen dat niet alle organisaties het gebruik van digitale handtekeningen zullen accepteren. Daarom biedt DocuSign ook de mogelijkheid om het document af te drukken, te ondertekenen en opnieuw te uploaden in het systeem.

Mogelijk bent u als contactpersoon betrokken bij HOVON-onderzoeken (bijvoorbeeld bij de toetsing van contracten), maar bent u niet bevoegd om te tekenen. In die gevallen biedt DocuSign de mogelijkheid om de documenten door te sturen naar de persoon die het document moet ondertekenen.


Instructies voor het gebruik van DocuSign

We hebben instructies opgesteld voor alle bovenstaande opties die u kunt volgen zodra u een uitnodiging ontvangt om een ​​document te ondertekenen via DocuSign. U vindt deze instructies hier:

Manual using DocuSign in Dutch
Manual using DocuSign in English


Questions

If you have any further questions, please email us at hovonbureau@vumc.nl if it concerns contracts. Or hdc@erasmusmc.nl if it concerns operational documents.

 

 

Up