Patiënt informatie


We begrijpen dat er veel op u afkomt als u heeft gehoord dat bij u of een familielid of vriend(in) een hematologische aandoening is vastgesteld. Het kan zijn dat u graag meer informatie wilt ontvangen over de ziekte of behandelingsmogelijkheden die er zijn. HOVON ondersteunt u graag bij deze zoektocht naar informatie. Daarom hebben we op deze website ook informatie getoond over de behandelingsopties die HOVON momenteel heeft uitgerold in de verschillende deelnemende sites.


Algemene informatie over studies

Hieronder vindt u algemene informatie over deelname aan een onderzoek, we geven u uitleg over wat een onderzoek inhoudt, wat de voordelen zijn van deelname aan een onderzoek en hoe een onderzoek kan verschillen van een standaardbehandeling. We bieden u ook informatie die u mogelijk tegenkomt, zoals de verschillende fasen waarin een onderzoek zich kan bevinden en welke informatie nuttig kan zijn om te beslissen of u aan een onderzoek wilt deelnemen.

We delen ook informatie over hoe we uw privacy zullen beschermen als u besluit deel te nemen aan een studie.

Ten slotte hebben we ook enkele nuttige links verzameld die meer uitleg geven over hematologische (bloed) ziekten.


Onderzoeken (ofwel trials / studies)

In het menu is een sectie genaamd Trials, waar ook een tabblad met de naam ‘Patienten’ te vinden is. Hier geven wij u informatie over de studies die door HOVON worden opgezet en begeleid. U kunt deze onderzoeken filteren om bijvoorbeeld alleen de lopende onderzoeken met een bepaald ziektebeeld (bijvoorbeeld Non Hodgkin Lymfoom) weer te geven. Met behulp van deze filters zullen de onderstaande tegels u alleen de onderzoeken tonen die voldoen aan de gefilterde criteria.

Als u op een tegel klikt, krijgt u meer informatie over die studie. U kunt lezen over het doel van de studie, de behandeling die wordt gegeven, bepaalde criteria die vereist zijn om aan die studie deel te nemen. Of het een gerandomiseerde studie is (studie met loting) en welke ziekenhuizen deelnemen aan die studie.

Als u vragen heeft over wat u leest, kan uw behandelende arts u alles vertellen over het onderzoek of u doorverwijzen.

 

 

Up